Jungiansk analyse

​Jeg er uddannet psykolog og Jungiansk Analytiker, og har siden 2012 tilbudt Jungiansk Psykoanalyse. Jungiansk Psykoanalyse er en terapeutisk metode og en tilgang til personlig udvikling, der bygger på lægen og psykoanalytikeren C.G. Jungs tanker. For Jung skyldtes psykiske vanskeligheder ofte, at bevidstheden og det ubevidste er kommet for langt fra hinanden, og at vi derved ikke længere er "herre i eget hus". I stedet dominerer f.eks. angst, depression, fobier, tomhed, stress m.m.

Ubevidste forventninger og reaktioner kan påvirke vores forhold til andre mennesker og til verden på uheldige måder, så vi oplever problemer med f.eks. mindreværd, samarbejdsproblemer eller vanskeligheder med partner og familie.

Med Jungiansk Psykoanalyse forsøger vi at genskabe en god kontakt og balance mellem bevidstheden og det ubevidste. Du bliver støttet i at konfrontere den følelsesmæssige sandhed om dig og dit liv, og vi undersøger muligheden for, at du forsoner dig med dette. Det kan give dig en stærkere fornemmelse for, hvem du er, så du møder problemer bedre og med en øget spontanitet og selvtillid. 

fritlagte-billeder_0000_arne3-copy_2Nogle problemer kan du måske ikke løse, men vil opleve at du ”vokser fra” dem, så de ikke fylder så meget, selv om de stadig er en del af dit liv.

Jungiansk Psykoanalyse er ikke et hurtigt fix, men et forsøg på at møde problemerne i livet på en måde, hvor du samtidigt træder mere i karakter som den, du er. Der er evidens for, at psykodynamisk terapi virker i lang tid, - også efter at terapien er afsluttet. Når Jungiansk Psykoanalyse virker, får du ressourcer og værktøjer til at møde fremtidige udfordringer i livet på en måde der virker for dig og som dig. I det hele taget vil du komme bedre overens med den kompleksitet, der er uundgåelig i livet som menneske.

Vi arbejder primært med samtale og inddrager symboler og metaforer i undersøgelsen, evt. også med inddragelse af drømmetydning, tegning og musik. Det foregår typisk ved, at vi mødes ugentligt på et fast tidspunkt. Du betaler forud en måned ad gangen og forpligter dig på et forløb på minimum tre måneder. Læs mere her.​

✔ Cand. psych. fra Aarhus Universitet 1988

✔ Autoriseret specialist og supervisor i organisationspsykologi

✔ PhD i organisationspsykologi fra Tilburg Universitet (NL)

✔ 6-årig uddannelse som Jungiansk psykoanalytiker (IAAP)

✔ +30 års konsulenterfaring som erhvervspsykolog​

✔ Privatpersoner i analyse og terapi siden 2009​

​Psykolog Arne Vestergaard / Fredericiagade 80 st / 1310 København K / Telefon: 40 51 15 61 / E-mail: info@arne-vestergaard.dk / CVR: 20067977​

Find mig på LinkedIn linkedin